Skip to main content

Checklist prior to wheelchair fitting

Je vindt hier checklists die jou kunnen helpen tijdens de fasen van het rolstoelaanvraag-traject; als voorbereiding op, tijdens de passing en tijdens de aflevering van de rolstoel

De checklists kunnen, zowel beginnende als ervaren, rolstoelgebruikers helpen bij het op een rijtje krijgen van het uiteindelijke eisenpakket aan je rolstoel. Klik op de buttons om de checklists te downloaden.

Voorbereiding op de rolstoelpassing

Het is belangrijk om duidelijk te maken aan een rolstoeladviseur wie je bent, hoe je leeft en welke activiteiten en verplaatsingen daarbij horen. Uiteindelijk behoor je je met de rolstoel goed te kunnen verplaatsen naar de plekken die voor jou belangrijk zijn om te kunnen doen wat je wilt doen. Kortom, hoe moet de rolstoel er uit komen te zien om te gebruiken bij al deze activiteiten en op al deze plekken ? Er zijn in deze fase soms nog best wat grote keuzes te maken zoals: Wordt het een elektrische of een handbewogen rolstoel? of wordt het een kruisframe of een vastframe-rolstoel etc? In Rolstoel-keuzes hebben we voor- en nadelen bij deze grote keuzes overzichtelijk op een rijtje gezet (zie keuzehulp voor een download).

De checklist Gebruikswensen kun je gebruiken als leidraad zodat je niks over het hoofd ziet bij je toekomstig rolstoelgebruik. De lichamelijke (zit)-screening kun je het beste door een fysiotherapeut (van een zitadviesteam) laten doen. De bevindingen uit deze lichamelijke zitscreening kunnen helpen om bijvoorbeeld te bepalen waar je lichaam ondersteuning nodig heeft van de rolstoel of hoe de rij-afstelling het beste kan worden.

GebruikswensenLichamelijke (zit)-screening

Zit jij wel goed?

Doe de check

Heb jij zelf tips?

Deel jouw ervaring