Skip to main content

Who are we?

Who are we and why was this website developed?

Wie zijn wij ?

De site Check je zit is een initiatief van ergotherapeute/bewegingswetenschaper Linda Valent. Zij is werkzaam bij Heliomare R&D, op de dwarslaesie-afdeling en in het Zitadviesteam. Zij is (eind)verantwoordelijk voor de content van de site. Daarnaast zijn vele andere collega’s en rolstoelgebruikers als klankbord betrokken bij de invulling en look van de site. Zowel beginnende als meer ervaren rolstoelgebruikers zoals ervaringsdeskundige Robert Boerdonk hebben feedback gegeven. Zitadviesteam-ergotherapeute Ellen Kaandorp is nauw betrokken bij de totstandkoming evenals collega-ergotherapeut Rik Stender en kinderfysiotherapeut Lex Bruinink.

De site is tot stand gekomen i.s.m. met professionals van de zitexpertisegroep Zitten Zonder Zorgen (ZZZ); Marika Slingerland-Bosman (Rijndam), Loes Mulder en Carolien Martens (Roessingh), Bas Robroek en Mia Wynants (Adelante), Martine Beurskens en Ludwine van Orsouw (Reade), Annette Sierink (Maartenskliniek). Linda Valent en Ellen Kaandorp (Heliomare),  Maureen van de Graaf en Dianne Vlastuin-Hazeleger (de Hoogstraat), Ankie de Jong en Annemiek Vermeulen (UMCG). De ZZZ is opgericht onder auspiciën van het Nederlands Vlaams Dwarslaesie Genootschap; NVDG).

Daarnaast zijn collega’s van Reade (zoals Ludwine van Orsouw en Sonja de Groot) betrokken. Zo was de workshop voor zitexperts uit Nederland en Vlaanderen tijdens de NVDG-verdiepingsdag in Reade (22 november 2019) een belangrijke meeting om consensus te bereiken over de inhoud van de site.

Grote dank gaat uit naar Kees-Jan van der Klooster en Coen Vuijk met al hun tips om de site nog aantrekkelijker en toegankelijker te maken. We zijn ook heel erg blij met de filmpjes gemaakt  door blogster Manon van den Heuvel (tevens te vinden in de boekenkast).

De site is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Handicap-NL en co-financiering van revalidatiecentrum Heliomare.

De site wordt ondersteund door de patientverenigingen Dwarslaesie Organisatie Nederlands, MS-vereniging,  CP Nederland, sbhnederland.nl/ en VSN Nederland

Zit jij wel goed?

Doe de check

Heb jij zelf tips?

Deel jouw ervaring